Spoštovane članice in člani,

leto je spet naokoli, tako da je napočil čas za podaljšanje letnih ribolovnih dovolilnic. Datume in kraj podaljšanja si lahko pogledate v nadaljevanju tega informatorja. Upravni odbor in gospodar ribiške družine je tudi že potrdil načrt poribavljanja, tako da bodo ribe vložene v mesecu novembru. Vesel sem da smo lahko kljub poplačilu kredita in ostalih stroškov ki niso bili majhni, presegli lansko vlaganje rib. Podrobnejše informacije glede vloženih rib bomo objavili na spletni strani in na Facebook strani RD MS, ko bo poribavljanje končano.

Kot je sedaj že tradicionalno smo v “Veške grabe” v Beltincih vložili 200 kg postrvi, več informacij glede ribolova postrvi je v nadaljevanju informatorja.

Ker v jesenskem času prevladuje ribolov roparic bi vas rad opomnil da se držite ribolovnega režima in ne ribite na živo vabo oz. ne uporabljajte več ribiških palic kot je dovoljeno, namreč naši ribiški čuvaji bodo precej strogi v primeru kršitve.

Dober prijem!

 

Termin podaljšanja letnih ribolovnih dovolilnic:

4. termin         vsako prvo sredo v mesecu v letu 2019 od 1700 do 1900 ure v ribiškem domu (do meseca aprila)

VSAK ČLAN JE DOLŽAN PODALJŠAVO IZVESTI SAM. V PRIMERU  PODALJŠAVE ZA  DRUGO OSEBO SE TO LAHKO STORI SAMO OB PREDLOŽITVI DOKAZILA O PLAČILU PREKO TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA IN OB USTREZNO IZPOLJNENI REKAPITULACIJI.

V PRIMERU PLAČILA PREKO TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA JE  V RUBRIKO NAMEN POTREBNO  OBVEZNO VPISATI » ČLANSKI PRISPEVEK  ZA 2019 »

ČLANOM RD MURSKA SOBOTA NUDIMO MOŽNOST PLAČILA V TREH OBROKIH NA TRANSAKCIJSKI RAČUN RD MURSKA SOBOTA ŠT: :  SI56 1949 0501 3033 482, ki je odprt pri deželni banki Slovenije ( DBS ).

 

Zaradi hitrejšega pretoka informacij in z obveščanjem o dogodkih RDja preko  elektronske pošte, ob obnovi članstva zbiramo tudi elektronske naslove. V kolikor ne boste prisotni na  obnovi članstva sporočite elektronski naslov po zastopniku oziroma nas naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Na podaljšanje prinesti dokazilo o plačilu, ribolovna dovolilnica se podaljša, ko je plačan celotni znesek. Enako velja v primeru plačila na obroke.

V primeru podaljšanja po 15.01.2019, v skladu z sklepi RZS  po tem datumu preneha članstvo in se začne šteti znova. Vsem ki bodo hoteli podaljšati po tem datumu morajo-+ to storiti preko nakazila pošta, banka. Pri plačilu nakazilu je potrebno upoštevati plačilo ponovne včlanitve v višini 20 €. Podaljšanje se izvede samo ob predložitvi potrdila o nakazilu

Cene podaljšanja ribolovnih dovolilnic:

ČLANI Z GLASILOM

120 €

ČLANI BREZ GLASILA ( družinski član )

110 €

VSE OSTALE KATEGORIJE IN IVALIDI 1. KAT Z GLASILOM

70 €

VSE OSTALE KATEGORIJE IN IVALIDI 1. KAT. BREZ GLASILA( družinski član )

60 €

TUJCI

150 €

PRIDRUŽENI ČLANI

120 €

   

Kršiteljem brez podaljšane dovolilnice in plačane članarine za leto 2019 se zaračuna strošek podaljšanja v skupnem znesku 200 €.

 

Vsem tistim ki se jim je dala izdelati nova izkaznica iz vzroka, ker niso predali slike bomo zaračunali stroške ponovne izdelave.

 

Delovna obveznost velja za starostne kategorije od dopolnjenega 18 let do vključno z 65 letom starosti. V letu 2019 je 10 delovnih ur. O delovnih akcijah bo poslano obvestilo.

 

NEOPRAVLJENO DELO ZA LETO 2018

50 €

PREDPLAČILO DELA ZA LETO 2019

30 €


 

 

DOPOLNITEV RIBOLOVNEGA REŽIMA

V vseh vodah je po zakonu o sladkovodnem ribištvu(ZSRib) dovoljen ribolov na 2(dve) palici v primeru lova krapovcev. Ribolov ostalih vrst(ščuka, smuč, som….) je omejen na 1(eno palico).

Dokup dodatne palice VEČ ni možen.

V revirju BELTINCI se uvede režim UJEMI IN SPUSTI za vse ribe in ribolov bo dovoljen samo članom ribiške družine Murska Sobota.

Od 04.11.2018 do 31.03.2019 je dovoljen režim UJEMI IN VZEMI izključno na postrvi z enim ribolovnim priborom hkrati. Dovoljen je ribolov na plovec, vijačenje na umetno vabo, muharjenje. Ribolov je dovoljen ob nedeljah in na dela prostih dnevih od 08.00 do 14.00 ure. Cena ribolovne dovolilnice je 10€ in jo je možno kupiti samo na prodajnem mestu v gostišču Zvezda v Beltincih. Normi ulov na eno ribolovno dovolilnico so 3 (tri) postrvi.

Vračanje postrvi nazaj v vodo ni dovoljeno!

V revirju KROG se uvede režim UJEMI IN SPUSTI za vse ribe

-       V primeru ribolova krapa je obvezna oprema kraparska blazina, podmetalka, uporaba potopljene vrvice (back lead sistem)

-       Mreža za shranjevanje ribe NI dovoljena

-       Lov roparic(som, smuč in ščuka) ni dovoljen na ribo oz. del ribe

-       Uporaba čolna za razvoz vab je dovoljen do zamrznitve vode.

V revirju MURA je od 01.11.2018 do 28.02.2019 dovoljen ribolov 3 (tri) ribolovne dni v tednu.

V revirju DOKLEŽOVJE CP bo dovoljena uporaba čolna v dnevnem času za namen ribolova soma (bučkanje) in ob predhodni najavi čuvajski službi (ČIČEK 031 551 021, PANKER 041 354 780). Zaradi varnosti minimalno 2 (dve) osebi na čoln. Ribolov iz čolna je na svojo odgovornost. Uporaba čolna je dovoljena do zamrznitve vode.

V revirju KRAŠČI se dovoli uporaba čolna. Ribolov iz čolna je dovoljen na eno palico v dnevnem času in na predhodno najavo čuvajski službi (ČIČEK 031 551 021). Zaradi varnosti minimalno 2 (dve) osebi na čoln. Ribolov iz čolna je na svojo odgovornost. . Uporaba čolna je dovoljena do zamrznitve vode.

 

Posodobljen režim bo objavljen na spletni strani oz. ga boste prejeli ob podaljšanju.

OMEJITVE ZARADI IZVEDENEGA PORIBLJAVANJA

V REVIRJIH GANČANI, SATAHOVCI IN AVTOŠOLSKA JE AMUR ZAŠČITEN.

V REVIRJIH AVTOŠOLSKA, BAKOVCI, BELTINCI, DOKLEŽOVJE CP, FILOVCI, GANČANI ,HODOŠ, IVANCI, KATIKA, KRAŠČI, TAŠKAN  – KRAP UJEMI IN SPUSTI OD 3.11.2018 DO 31.03.2019

V REVIRJIH KROG-VELIKA – ŠČUKA UJEMI IN SPUSTI OD 3.11.2018

 

Obveščamo vas tudi da boste imeli ob podaljšanju letnih dovolilnic možnost nakupa majic, kap in polo majic z znakom ribiške družine Murska Sobota.

DOBER PRIJEM!                                                                              Upravni odbor RD Murska Sobota